«Працюй з нами»: сторінка, де можна подати заявку на працю у Ватикані
  • Втр, 24/10/2023 - 12:35

В мережі опубліковано новий сайт Секретаріату з економічних питань, на якому також є сторінка, на якій миряни можуть подати свої кандидатури на вакантні посади в Святому Престолі.

У вівторок, 24 жовтня 2023 р., в мережі інтернет став доступним новий сайт Секретаріату з економічних питань Святого Престолу. Головною новизною є сторінка «Працюй з нами», назва якої говорить сама за себе. Тут можна буде представити свою кандидатуру на місце праці, що стало вакантним чи має вивільнитися.

«Центральним питанням економічної реформи є кадрове питання, що, як це завжди буває, є однією з найскладніших реформ, не в останню чергу тому, що для здійснення реформи та виконання місії Святого Престолу потрібні люди з відповідною компетенцією, мотивацією і, перш за все, з моральними якостями», – зазначає Префект Секретаріатму з економічних питань Максіміно Кабальєро Ледо.

«Як отримати роботу у Святому Престолі? Які посади доступні? На ці питання, – зазначає Луїс Еррера, Директор відділу людських ресурсів Святого Престолу, – тепер можна відповісти публічно завдяки присвяченому цій темі розділу веб-сайту "Працюй з нами". Тут буде опублікована вся інформація про вакансії та характеристики, які вимагаються від кандидата. Кожен зацікавлений зможе подати заявку через сайт».

«Таким чином, зазначають у Секретаріаті з економічних питань, можна буде охопити всіх і особливо зацікавлених осіб, що зможуть одразу дізнатися, які вакансії є вільними. Це сприятиме відбору персоналу, який дійсно зацікавлений у цій конкретній посаді. «Часто трапляється, – веде далі Еррера, – що дикастерії та відділи звертаються із запитами на персонал з певними спеціалізаціями, наприклад, лінгвістичними або технічними, які нелегко знайти. Завдяки новому сайту буде полегшено комунікацію між запитом і пропозицією». Також можна буде надсилати своє резюме через сайт, не прив'язуючи його до конкретної вакансії, і чекати, поки з'явиться відповідна вакансія.

«Працюй з нами» – це сторінка, присвячена мирянам, зацікавленим у працевлаштуванні у Святому Престолі, і орієнтована на кандидатів з-поза меж Ватикану. Але Секретаріат з питань економіки також працює над заохоченням внутрішньої мобільності, і тому, коли якась посада ставатиме вакантною, повідомлення про це буде передано також через Портал для працівників, щоб перевірити, чи серед тих, хто вже є частиною персоналу Святого Престолу, є зацікавлені особи.

Окрім інформації про діяльність та процеси прийняття рішень дикастерії, новий веб-сайт Секретаріату з економічних питань також у прозорий спосіб представляє правила контролю та нагляду в економічних, фінансових та адміністративних питаннях. Наприклад, тут висвітлено діяльність Бюро регулювання закупівель, яке впроваджує в життя «Норми щодо прозорості, контролю та конкуренції в процедурах укладання державних контрактів Святим Престолом та Державою-Містом Ватиканом», прийняті в травні 2020 року.