Православна делегація прибула до Ватикану на святкування дня св. Петра і Павла
  • Птн, 27/06/2014 - 16:49

У рамках традиційного обміну делегаціями, до Ватикану, на святкування дня св. апостолів Петра і Павла, 27 червня 2014 року прибула з триденним візитом делегація Константинопольського Патріархату.

Її очолює Митрополит Пергамський Іааніс, співголова Змішаної міжнародної комісії з теологічного діалогу між Римо-Католицькою Церквою і Православними Церквами. Його супроводжують архиєпископ Іов Телміскі, голова Архиєпархії православних російських церков у Західній Європі, та архидиякон Екуменічного Константинопольського Патріархату Джон Хрисавгіс.

28 червня з ними зустрінеться Папа Франциск. Крім того, в цей день, заплановано візит представників Константинопольського Патріархату до Папської Ради зі сприяння християнській єдності. 29 червня делегація візьме участь у святковій Літургії у день св. апостолів Петра і Павла, яку очолить Святіший Отець.

Між Святим Престолом і Константинопольським Патріархатом давно встановилися братерські відносини. У рамках обміну, Ватиканська делегація, на запрошення Патріарха Константинопольського, щорічно прибуває до Стамбулу на свято св. Андрія Апостола, 30 листопада.