Православні протестують проти візиту Папи в Грузію
  • Суб, 24/09/2016 - 18:21

Кілька десятків представників громадської організації «Союз православних батьків» 21 вересня провели акцію протесту біля будівлі посольства Ватикану в Тбілісі, спрямовану проти візиту в кінці вересня в Грузію Папи Римського Франциска.

Учасники акції заявили журналістам, що «православним грузинам не потрібно благословення Папи». В руках вони тримали плакати, зміст яких був спрямований проти візиту Понтифіка. На одному з них, зокрема, було написано «Ватикан - духовний агресор!».

Тим часом єпископ католицької Церкви в Грузії Джузеппе Пазотто заявив журналістам, що йому незрозуміло, чому в Грузії хтось повинен протестувати проти візиту Папи.

«Папа Римський прибуває до Грузії як посланець миру. Чому хтось повинен бути проти цього? Наскільки я знаю, Католикос-Патріарх Грузії Ілія II не проти цього візиту», - сказав Дж. Пазотто.

Він зазначив, що в ході візиту з 30 вересня по 2 жовтня в Тбілісі Папа зустрінеться не тільки з Ілією II, але і з представниками різних релігійних конфесій, керівниками Грузії, відслужить Месу на стадіоні.