Православні запросили Папу відвідати біженців в Греції
  • Срд, 06/04/2016 - 20:53

Апостольський Престіл підтвердив 6 квітня 2016 року, що існують контакти з цивільною і релігійною владою Греції на тему можливого візиту в країну Папи Римського Франциска. Проте, глава прес-служби, о. Федеріко Ломбарді закликав почекати офіційних повідомлень щодо остаточного рішення з цього візиту, його місце і дату. На сьогоднішній день такого рішення не прийнято, підкреслив він.

На офіційному сайті Грецької Православної Церкви,  кажуть, що Священний Синод 5 квітня 2016 р. розглядав питання візиту Понтифіка. Про бажання Франциска відвідати країну повідомив Архиєпископ Афінський і всієї Греції Ієронім II.

Своїм візитом, як підкреслив ієрарх, Папа зробить внесок в підвищення свідомості міжнародної спільноти в необхідності негайного припинення військових дій в регіоні Середземномор'я і Близького Сходу, що сильно впливає на християнські громади і є причиною великої гуманітарної проблеми, пов'язаної з біженцями.

Священний Синод Грецької Церкви прийняв пропозицію Франциска і запросив його відвідати острів Лесбос, один з численних островів, які глибоко переживають трагедію біженців, повідомляється на офіційній сторінці Церкви в інтернеті. Синод вирішив запросити взяти участь у візиті також Патріарха Константинопольського Вартоломія І, що, на думку його членів, стане символом єдності Православних Церков.