«Православний» олігарх Новинський обматюкав і побив українського митрополита
  • Птн, 24/06/2016 - 13:53

Інцидент стався після служби в Свято-Троїцькому жіночому монастирі на Рівненщині

Колишній депутат Рівненської облради Степан Молчан заявляє, що у четвер, 23 червня, народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський в нецензурній формі та за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка. Про це екс-депутат повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Релігійні конфлікти в Рівненській області з переходом віруючих з УПЦ (МП) в УПЦ (КП) дещо затихли, але тепер перейшли в інший формат. Вчора, народний депутат, член фракції «Опозиційного блоку», мільярдер Вадим Новинський в нецензурній формі та за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка; погрожував «набити морду», - написав Молчан.
Він уточнив, що інцидент стався близько 14:30 години 23 червня в Корці Рівненської області після служби в Свято-Троїцькому жіночому монастирі.

За словами Молчана, свідками зухвалої поведінки Новинського та його охорони стали десятки вірян, які викликали поліцію.

«Як відомо Олександр Драбинко в УПЦ (МП) є прихильником автономії церкви від РПЦ, а колишній громадянин Росії Вадим Новинський – «православний олігарх», якому «український паспорт» дарував колишній президент України Віктор Ющенко», - нагадав екс-нардеп.

Він повідомив, що Драбинко написав заяву в районний відділ поліції Корця та надав письмові свідчення.
Молчан додав, що на церковній службі в Корці був присутній і предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій.