Православний тероризм
  • Пон, 21/07/2014 - 14:21

Тиждень, що минув, став тим водорозділом, який відділив «русскій мір» від світу, який визнає принаймні якісь етичні й моральні принципи. У цей самий час, коли Папа Франциск вчергове засудив тероризм, патріарх Кіріл благословив головного терориста на пострадянському просторі на нові «подвиги».

Це не сталося в одному моменті, це – тенденція. Свого часу В. Путін у якості прем’єра РФ заявив, що православ’я ближче до ісламу, аніж до католицтва. І в цьому виявився правий, принаймні, що стосується православ’я московського. Адже ніде у світі ви не знайдете терористичної організації з передзнаком «католицький/католицька», а от на Донбасі існує терористичне угруповання «Русская православная армия». Різні терористичні угруповання з назвою «ісламський/ісламська» уже існують, от тепер до них долучилося угруповання з назвою «православная». І саме це терористичне угруповання відповідає за викрадення греко-католицького священика о. Тихона Кульбаки. Цього отця, котрий страждає від інсулінозалежного діабету, ця терористична структура викрала 4 липня цього року і після знущань та катувань усе ж таки звільнила 15 липня. Проте, православний священик Київського патріархату  Юрій Іванов усе ще залишається в полоні тіє ж таки терористичної «армії».

Очевидно, що викрадення римо-католицького священика о. Віктора Вонсовіча, яке сталося того ж таки 15 липня, справа рук православних терористів.

Більше того, православні «освободітєлі» по-звірячому замордували двох дияконів баптистської громади та двох синів одного з цих дияконів.

І немає великого значення чи це зробили ті, хто належать до терористичної «православної армії», чи це зробили терористичні структури ДНР/ЛНР. Адже усі вони декларовані борці за московське православіє і користуються підтримкою представників РПЦ та УПЦ МП. Останнім кричущим фактом такої підтримки тероризму стало те, що відомий російський православний місіонер ігумен Сергій (Рибко) окрилений подвигами Ігоря Стрелкова (Гіркіна). На знак підтримки міжнародного терориста ігумен Сергій передав Стрелкову, який, ймовірно, відповідальний за вбивство майже 300 пасажирів малайзійського літака, ікону з мощами святого Юрія Переможця з побажаннями перемоги.

Тому не доводиться дивуватися, що Глава РПЦ, без найменшого стиду і ганьби просить Бога, щоб увесь світ прийняв кремлівську брехню про те, що, мовляв, Московщина не є військовою загрозою, ані жодною іншою загрозою для людини. Щоправда у цій промові патріарха Кіріла з ним, свідомо чи не свідомо, стався казус. Він ствердив, що В. Путін є виразником консенсусу, який склався у московитському суспільстві. Тобто, фактично, патріарх Кіріл підтвердив, що весь консенсус московитського суспільства побудований на брехні, агресії, тероризмі. Якби він це сказав у дусі пророчого спам’ятовувавння суспільства, яке сповідує подібні «цінності», то став би, направду, одним із героїв свідчення Христа цьому світу. Проте, на превеликий жаль, московський патріарх промовив ці слова, як похвалу очільнику московитської держави.

Усе відбувалося на фоні трагедії з малайзійським пасажирським літаком, на фоні повідомлень про криваві вбивства, викрадення, знущання, руйнування, які чиняться в Україні під прапором «русскава праваславія». Ба більше того, патріарх Кіріл вчергове вмочив у невинну кров свій патріарший кукіль, символ міфічного ІІІ Риму, побажавши людині, яка розв’язала криваву бойню в Україні, людині, яка постачає терористам зброю, якою вони збили пасажирський літак, якою вони обстрілюють мирних мешканців Донбасу, людині, яка на міжнародній арені як тільки може відбілює московитських терористів в Україні, щоб Бог беріг його і скріплював фізично і духовно.

Тобто, духовний глава «русскава міра» благословив В. Путіна на майбутні злочини. Так низько християнство ще не падало. Хіба що в часи ІІІ Райху, коли німецькі лютерани створили свою націонал-соціалістичну, антисемітську, расистську «церкву» «німецьких християн»!

Це само по собі уже є страшним, бо виявляє нехристиянську суть московитського православія. Уже тільки цього цілком досить, щоб замість невинної Невісти Христової світ побачив блудницю, яка за фальшиве срібло новітнього Нерона віддається блуду з фашистською державою.

Проте, ця гримаса московського православія уже читається на лиці древніх православних церков.

18 липня цього року відбулася зустріч В. Путіна з патріархом Кірілом, постійними членами Синоду РПЦ і главами делегацій Помісних православних Церков. В ході цієї зустрічі глава делегації Антіохійської православної церкви митрополит Тирський і Сидонський Ілля від імені своєї церкви заявив, що його церква гордиться тим, що робить Володимир Путін. Окрім цього, звертаючись до зачинщика агресії проти України, людини яка підтримує не лише російських терористів в Україні, але й терористичне угруповання ХАМАС в Святій Землі, Володимира Путіна, митрополит Ілля додав: «Ми надзвичайно щасливі бачити Вас, віруючу людину, великого президента, який всюди захищає права людини, коли вони загрожені в інших країнах. Ми бачимо усе, що Ви робите на Близькому Сході, Ваша Екселенціє, як ви стараєтесь заради миру в Палестині, в Сирії, в Лівані, в Іраку, всюди. Ми горді тим, як ви ставитесь до всіх, оскільки Ви є людиною нашої віри. Це – справжня православна віра, для якої найголовніше – духовні вартості в житті, особливо в такому світі, де ми бачимо щось іншого, а не духовні вартості».

Голосу православної Антіохійської церкви майже в унісон на цій зустрічі озвався голос православної церкви Єрусалиму. Від імені цієї церкви прозвучав голос очільника її делегації: представник Єрусалимського православного патріархату митрополит Тимотей, заявив, що православний президент В. Путін – це велике благословення. Митрополит Тимотей також завірив московитського президента, що православні Єрусалимського патріархату дивляться на Московію, як на захисницю не тільки православ’я і християнства, але й моральних принципів. Більше того, митрополит Тимофій заявив, що православні цілого світу дивляться на Московію, як на велику державу, яка не тільки сповідує православ’я, але й усюди в світі захищає права людини.

І все це на фоні московитської агресії проти України, на фоні викрадень, тортур і вбивств священиків немосковських християнських конфесій, на фоні звірячих катувань, вбивств, викрадень, грабунку, на фоні перетворення православних храмів на вогневі точки терористів, які воюють під знаменом «православія», на фоні 300 невинних жертв терористичної атаки на пасажирський літак, на фоні підтримки Кремлем терористів ХАМАСу, які відбирають життя жителям Святої Землі не дивлячись на їхню національну, етнічну, віросповідну приналежність!

Складається враження, що добра частина світового православ’я взагалі уже втратила усякий зв’язок з Тим, Хто наказував любити не тільки своїх ближніх, але й ворогів, Хто наказував любити істину.

о.Орест-Дмитро Вільчинський