“Празник Хрищення закликає нас до покаяння і зміни нашого життя”, - владика Діонісій
  • Птн, 22/01/2016 - 12:31

У день празника Богоявління вдадика Діонісій, апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, очолив Архієрейську Божественну Літургію та здійснив Чин освячення води.

Божественну Літургію з архієреєм співслужили о. Луїс Касьян, ректор Української папської колегії святого Йосафата, о. Іван Стефурак, секретар Апостольського візитатора, студенти колегії.

 

Пояснюючи богословське значення події Хрещення Господнього, владика Діонісій розповів про духовне значення хрещальної купелі: “Через занурення у воду у Святій Тайні Хрещення у нас вмирає стара людина, гріховний Адам, і народжується нова людина, зодягнена у Христа, нового Адама, вільного від гріха”. Проповідник також наголосив, що “голос Йоана Хрестителя на берегах Йордану закликає і нас до покаяння, до зміни нашого способу мислення і поведінки. У празник Хрещення ми повинні потопити в собі гріх і зодягнутися у чесноти побожного життя”.

Після Божественної Літургії у фонтаті “Три ангели”  на території собору владика Діонісій освятив, яку вірні зможуть черпати впродовж довшого часу для своїх духовних потреб.