Празник Пресвятої Євхаристії з Папою Франциском
  • Чтв, 30/05/2013 - 18:25

У четвер 30 травня 2013 року, коли за новим стилем припадає празник Пресвятої Євхаристії, тобто Пресвятих Тіла і Крові Христа, чи як його ще називаємо празником Божого Тіла, о 19-ій годині римського часу Папа Франциск відслужить урочисту Святу Месу на площі перед базилікою святого Івана на Латерані, яка є катедрою єпископа Риму.

 

Після богослуження Святіший Отець очолить традиційний Євхаристійний процесійний похід від базиліки Святого Івана на Латерані до базиліки Святої Марії Більшої (Santa Maria Maggiore), що простягається на декілька кілометрів вулицею Мерулана.

 

Як і кожного року, у цьому урочистому процесійному поході візьмуть участь кардинали, єпископи, священики, ченці й черниці, семінаристи, члени церковних братств, Євхаристійні асоціації, міністранти, діти, які прийняли або цього року приймуть Перше Святе Причастя, скаути та інші молодіжні організації та десятки тисяч паломників і римлян. Вулиця Мерулана, вздовж якої простягається Євхаристійна процесія, завжди святково прикрашена квітами, церковними хоругвами, освічена світильниками. Процесійний похід з Найсвятішими Тайнами завершиться Євхаристійним благословенням.

 

У деяких країнах празник Пресвятої Євхаристії переноситься на найближчу неділю, але у Ватикані він завжди відзначається у сам день свята, тобто у четверг.

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va