«Пречиста діва Марія є прикладом щирої віри»- Владика Василь Тучапець у Вишгороді
  • Втр, 22/05/2018 - 08:21

«Пречиста діва Марія є прикладом щирої віри. Вона є Тією, яка завжди слухала Слово Боже: підкорялася цьому слову, жила цим словом. Завдяки Її глибокій вірі Божий Син став людиною, а вона стала матір’ю  Божою – Богородицею», – на цьому наголосив Владика Василь Тучапець, Екзарх Харківський , у своїй проповіді до прочан у Вишгороді ,у неділю, 20 травня, під час Архиєрейської Божественної Літургії, в рамках щорічної прощі до Вишгорода, яка відбувалася 19-20 травня 2018 року.

Разом із Владикою Василем, співслужив Владика Михаїл Бубній, Екзарх Одеський, та духовенство УГКЦ.

Звертаючись до паломників Владика зазначив: «Наша Церква береже пам’ять про чудотворну ікону Вишгородської Богородиці. Тому, на цьому місці збудували Собор Вишгородської Богородиці. Ми також виявляємо нашу віру та довіру Богородиці, беручи участь у прощі. Тут, на цій молитві ми черпаємо сили, натхнення поглиблення нашої віри», – наголосив Преосвященний Владика Василь Тучапець, Екзарх Харківський.

«В сьогоднішній день кожен з нас засилає молитви не тільки в своїх особистих намірах, але також кожного з нас турбує стан біди на Сході України. Просім отже дару миру, миру для України. Просімо всі разом звертаючись до Пречистої Богородиці, просімо непохитної стійкої віри для наших дітей, для всього народу, щоб за Її молитвами, за Її заступництвом Господь зіслав мир для всього нашого народу», – наголосив Владика.

Зазначимо, що участь у молитві взяли парафіяни УГКЦ у Вишгороді та численні паломники. По завершенні присутні отримали повний відпуст, а опісля молодь підготувала несподіванку – на площі біля Собору, вони провели майстер-клас із інтеграційних танців. Особливістю цьогорічної прощі стало те, що вона поєднала прочан з різних куточків України. Додамо, що метою цього паломництва є зокрема відновлення пам’яті про чудотворну ікону Вишгородської Богородиці.

Прес-служба Київської архиєпархії