Представлений гімн подорож Папи в Святу Землю
  • Втр, 06/05/2014 - 09:12

Свята Земля готується до візиту папи Франциска, який пройде 24-26 травня 2014р. Місцеві композитори і музиканти представили гімн Апостольської подорожі, були внесені деякі зміни в логотип візиту, а також складена молитва про плідне паломництво Папи на батьківщину Ісуса. Авторами гімну візиту Понтифіка в Святу Землю є Лайал Заер і Рабаб Зайтун. У  творі повторюються слова "З тобою йдемо вперед, як свідки Христа, поширюючи світло Слова, слідами Франциска". У тексті гімну йдеться про готовність дотримуватися заповіту з   Богом, шукати Його  в кожній людині, сіяти радість, свідчить про віру і співати про воскресіння. Гімн виконується на арабській мові.

Організатори подорожі папи Франциска в Святу Землю внесли також деякі зміни в логотип цього візиту: його кольори стали яскравішими, а щоглу човна, в якій сидять обнявшись апостоли Петро й Андрій - покровителі західного і східного християнства - тепер завершує зображення хреста.

З ініціативи йорданського єпископату була складена відповідна молитва про плідність подорожі Святішого Отця. "Небесний Отче, Ти не втомлюєшся любити і бути милосердним. Наступник св. Петра хоче відвідати землю, яка стала святою, бо тут народився, хрестився, вчився, помер і воскрес Твій Син. Будь з ним, освяти його і благослови", - йдеться в тексті молитви. Також у ній згадується про екуменічний характер візиту: "Господи Ісусе Христе, ти молився про єдність Церкви, кажучи "нехай будуть одне" - дозволь, щоб зустріч між Папою Римським і Екуменічним Патріархом посприяла нашим зусиллям на користь єдності Твоїх дітей". Молитвою в інтенції паломництва Папи на батьківщину Христа, було рекомендовано закінчувати богослужіння в місцевих парафіях, а також особисті молитви.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va