Представлено логотип і гімн 53-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу
  • Втр, 23/05/2023 - 16:13

В осідку Єпископської Конференції Еквадору відбулася презентація гімну та логотипу Міжнародного Євхаристійного Конгресу, що відбуватиметься там у вересні наступного року.

«Братерство для зцілення світу. “Ви ж усі брати” (Мт 23,8)» – на таку тему від 8 до 15 вересня 2024 року в столиці Еквадору місті Кіто відбуватиметься 53-й Міжнародний Євхаристійний Конгрес. Цими днями в осідку Єпископської Конференції Еквадору було представлено логотип і офіційний гімн заходу.

На логотипі представлені хрест, серце, гостія та місто Кіто. У поясненні Папського Комітету Міжнародних Євхаристійних Конгресів зазначається, що Христовий хрест входить у світ, щоби лікувати рани, завдані гріхом: непослух перед Богом, зловживання проти ближнього, визискування створіння. І саме там, де людство вивільнило свою найбільшу злобу проти Божого Агнця, Бог вилив на нас Свою любов у знаках води та крові, що виплили з пробитого списом Христового боку. Відкрите Христове серце – це джерело любові, яка робить новими всі речі. Його рана не випромінює смерть, вона є джерелом життя та примирення. Ось чому відкриті рани Воскреслого є ранами любові, які тут і тепер виліковують відкриті рани ненависті, ворожості, насильства та смерті.

Гостія символізує Євхаристію, що є вершиною та джерелом усього християнського життя. Світло Євхаристії дає новий напрямок історії людства, оскільки Бог не припиняє збирати Свій народ від сходу до заходу, згуртовуючи його навколо Слова життя та живого Хліба, що зійшов з неба. Євхаристія є узами братерства, бо там, де гріх не дає нам пізнавати одні в одних братів і сестер, Євхаристійне богослужіння збирає нас на одну трапезу як дітей одного Отця.

Місто Кіто – це місто «посередині» світу, тобто, розташоване не екваторі, що символізує знак нульової широти. Воно розкидає свій намет, щоби стати «величезним євхаристійним містом», в якому всі ми запрошені приєднатися до великої мрії про відкуплене та зцілене досконалою Христовою любов’ю братерство, любов’ю, яка завжди випереджує нас, любов’ю, яка в цей історичний період допомагає усвідомити, що «всі ви – брати».