Представлено логотип СДМ 2019 в Панамі
  • Пон, 15/05/2017 - 17:44

Серце, стилізоване у формі літери «М», яке складається із зображення Панамського каналу, як символу паломницького шляху, який відкриває в Пречистій Діві Марії посередницю для зустрічі з Ісусом, контури самої країни, паломницький хрест зліва та силует Богородиці, супроводжений п’ятьма білими точками, як знаками корони, якою Вона увінчана та паломників з п’яти континентів. Усе це – в кольорах прапору країни-організатора. Такою є емблема Всесвітнього Дня Молоді в Панамі, що відбудеться 22-27 січня 2019 року.

Презентація логотипу відбулася у неділю, 14 травня 2017 року, в рамках святкувань, приурочених прибуттю до країни паломницького хреста СДМ. Переможницею конкурсу проектів стала Амбар Кальво, двадцятирічна студентка архітектури Панамського університету. Емблему обрано з-поміж 103 пропозиції, надісланих до Виконавчого комітету СДМ та ватиканської Дикастерії в справах мирян, родини й захисту життя. Дівчина пояснила, що хотіла зобразити в цій композиції «ніжність і довіру Марії», виявлені в ту мить, коли Вона промовила: «Нехай зі Мною станеться за Твоєю волею».

Під час презентації логотипу архиєпископ Панами Хосе Домінґо Улльоа Мендієта зазначив, що вражений талантами, виявленими молодими панамцями, й зокрема, Амбар, яка зуміла «відобразити послання, яке ми прагнемо надіслати молоді світу, малий розмір нашої країни та велич нашого серця, відкритого для всіх без виключення рукою Пречистої Діви Марії, сміливої дівчини, активної та великодушної, спроможної відповісти “Так” на Боже покликання».

«Молоді люди, – додав ієрарх – це запас моралі та людяності наших суспільств та самої ж Церкви, вони здатна повністю й позитивно перемінити їх, заризикувавши за прикладом юної Марії з Назарету, якщо ми лишень будемо здатними навчити їх любити так, як нас полюбив Ісус».