Представник Апостольського Престолу привернув увагу до страждань аутистів
  • Срд, 03/04/2013 - 16:56

Представник Апостольського Престолу звернув увагу на те, що в сучасному суспільстві люди, які страждають аутизмом, сильно відчувають самотність, "яка все більше присутня в сучасній системі охорони здоров'я, досконалій у своїй "технічності ", але все більше позбавленій ефективного виміру". На цій проблемі наголосив у своєму посланні на VI Міжнародний день боротьби з аутизмом голова Папської Ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я Архиєпископ Зигмунд Зімовскі.

Єрарх зазначив, що людей з синдромом аутизму часто супроводжують стереотипи і негативні судження навіть власних батьків. "З іншого боку, особа, яка здається нездатною ефективно спілкуватися з іншими, іноді відчуває себе закритою у "скляній банці", зі своїм незбагненним для нас, але прекрасним внутрішнім світом", – наголошується в посланні.

Архиєпископ Зімовскі зазначив, що Церква, допомагаючи таким людям, сподівається на підтримку парафій, асоціацій, церковних рухів і людей доброї волі. Він закликав шукати до кожного страждаючого особливий, індивідуальний підхід і бути уважними до того, що вони хочуть сказати нам. "На практиці йдеться про те, щоб приймати дітей з аутизмом в різні сектори соціальної, едукаційної, катехизаційної, літургійної активності в спосіб, який відповідав би їхній здатності взаємодіяти", – наголосив єрарх.

Він нагадав слова бл. Івана Павла II про те, що "якість життя суспільства вимірюється великою мірою тим, яку допомогу отримують найслабші й нужденні, а також повагою до гідності цих чоловіків і жінок. Правовий світ не може віддавати прерогативу тільки здоровим". "Тільки коли визнаються права найслабших, суспільство може говорити, що воно ґрунтується на праві та справедливості", – говорив блаженний Папа.

За матеріалами: radiovaticana.va