Представник ООН вдячний Папі Франциску за підтримку
  • Пон, 16/06/2014 - 13:26

Виступ Папи Франциска на Другій міжнародній конференції з проблем харчування очікується 20 листопада 2014 року, повідомив генеральний директор Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Жозе Граціано да Сілва.

Ця велика міжурядова нарада, організована ФАО та Всесвітньою організацією охорони здоров'я пройде в Римі 19-21 листопада 2014 року. У заходах візьмуть участь глави держав, високопоставлені політики, представники основних міжнародних організації та громадянського суспільства. Вони обговорять стратегію в боротьбі з голодом і недоїданням.

Відносини між Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН і Апостольською Столицею характеризуються не просто сердечністю, але спільними цінностями та плідною співпрацею, зазначив Жозе Граціано да Сілва в інтерв'ю Радіо Ватикану. Боротьба проти соціальної маргіналізації, бідності і голоду завжди була серед пріоритетів як Святого Престолу, так і ФАО, підкреслив він.

«Мені важко сказати про присутність Папи Франциска щось інше, крім слів подяки. Подяки за його підтримку діяльності ФАО. Я переконаний, що присутність Святішого Отця не лише підштовхне до пліднішої роботи, але допоможе включити до проблем продовольчої безпеки та боротьби з голодом не тільки Католицьку Церкву, а й усі релігії», - сказав він. Да Сілва зазначив, що ще під час своєї роботи в Бразилії переконався у важливій ролі християнських спільнот у допомозі бідним і голодним, які часто залишаються непомітними для держави.