Представник Святого Престолу в ОБСЄ: військово-політичні методи в Україні виявилися неефективними
  • Суб, 06/12/2014 - 23:55

"Військово-політичний інструментарій, що знаходиться в розпорядженні ОБСЄ для припинення конфліктів, в Україні виявився неефективним, оскільки існує відсутність політичної волі, щоб використовувати його в дусі довіри", - сказав під час засідання Ради міністрів закордонних справ Організації  архиєпископ Домінік Мамберті. Керівник ватиканської дипломатії запевнив, що як Папа, так і Католицька Церква близькі до всіх, хто страждає в результаті конфлікту.

У цьому контексті, представник Святого Престолу згадав про людські жертви, порушення основних прав людини і величезні матеріальні втрати. Він підкреслив, що кращим рішенням залишаються діалог і переговори. Посилаючись на круглі річниці першої та другої світових воєн, які відзначаються в цьому році, архиєпископ Мамберті нагадав, що моральним імперативом є уникнення всіма можливими засобами жорстокості та поділів з минулого, що дуже часто підживлюється безглуздою пропагандою і реалізацією особистих інтересів.

На зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ ватиканський дипломат, крім того, згадав про переслідування християн у світі, в тому числі в регіонах, що межують з країнами, що входять в Організацію. Він підкреслив, що як держави-члени, так і їх партнери повинні висловитися проти цієї несправедливості й кричущих порушень прав людини з причини віри. У цьому контексті, архиєпископ Мамберті нагадав заклик Папи Франциска до нової солідарності мусульман і християн у боротьбі проти тероризму.