Представник Святого Престолу відповів критикам практики індульгенцій
  • Чтв, 11/07/2013 - 17:03

 Регент Апостольської Пенітенціарії, о. прелат Кшиштоф Никель, прокоментував сьогоднішнє повідомлення про рішення Папи дати можливість повного і часткового відпусту у зв'язку з Всесвітніми днями молоді в Ріо.

За словами священика, це вписується в те, до чого від початку понтифікату закликав Папа – не боятися просити у Бога прощення, втікати від спокуси і схильності до зла, шукати притулку в милосердній любові Бога.

Особливо сьогоднішні молоді люди, нагадав регент, які піддаються всяким спокусам – легким грошам, алкоголю, наркотикам, "невпорядкованому" сексуальному життю – повинні усвідомлювати руйнівну силу гріха, а потім зробити вибір, щоб відірватися повністю від нього і відкрити милість Бога. Оскільки індульгенції безпосередньо пов'язані з відторгненням від гріха, Всесвітні дні молоді можуть стати для юнаків та дівчат сприятливою можливістю відкрити для себе заново важливість таїнства сповіді.

В інтерв'ю Радіо Ватикану прелат відповів також критикам практики відпустів. Дар індульгенції, наголосив він, вписується в особливу місію Церкви, звіщати світові спасіння. Ласка, по суті, є ні що інше, як звільнення від тимчасової кари за гріхи, скоєні віруючим і вже прощені йому через таїнство покаяння, нагадав священик. Тому, наголосив він, потрібно скористатися цим великим даром благодаті, який виходить від материнського серця Церкви. Відпуст є конкретним проявом милосердя, і має позитивний вплив тільки і виключно на того, хто його приймає, зазначив регент Апостольської Пенітенціарії.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va