Представник Ватикану при ОБСЄ: в Європі дискримінують християн
  • Нед, 12/06/2016 - 21:22

Постійний спостерігач від Апостольського Престолу при ОБСЄ 9 червня цього року виступаючи на засідання цієї організації з нагоди Міжнародного дня мігрантів та біженців о. Януш Урбанчик вказав на проблему великого напливу в Європу людей, які втікають від війни, переслідувань або бідності. За словами представника Апостольського Престолу, «важливо, щоб дивитися на мігрантів не тільки з точки зору їх регулярного або нерегулярного статусу, але перш за все як на особу, яка при пошані її гідності, може внести свій вклад в процвітання і розвиток всіх», - інформує «Deon.pl».

Це особливо стосується тих, хто з відповідальністю бере на себе обов’язки, які на своїх громадян накладає, країни яка його приймає, з вдячністю шанує  матеріальну і духовну спадщину країни перебування, дотримується її законів і вносить свій вклад в свої витрати», - сказав дипломат Ватикану, читаючи папське послання на цьогорічному і Всесвітньому дні мігрантів та біженців.

У  справі сприяння толерантності прелат Урбанчик  сказав: «Моя делегація з жалем відзначає, що в Європі, ви можете побачити загальний ріст расизму і нетерпимості, включаючи антисемітизм та дискримінацію по відношенню до мусульман. Християни також страждають від нетерпимості і дискримінації, і, коли вони знаходяться в більшості і в меншості, і часто це залишається непоміченим».

Як зазначив представник Ватикану в ОБСЄ, в числі основних причин такого стану справ на нашому континенті є спихання релігії на узбіччя і соціальної ворожості стосовно до християн. А християнство є основною релігією в Європі «Таким чином, Апостольська Столиця закликає як ОБСЄ, так і Раду Європи, щоб звернули належну увагу  на  дискримінацію і нетерпимості по відношенню до християн в Європі. - сказав прелат Урбанчик. Ігнорування цього  може поставити під загрозу стабільність міжнародної спільноти, що призводить до насильства і конфліктів в ширшому масштабі» - зазначив о. Урбанчик.