Представник Ватикану при ООН: удари по Сирії призведуть до трагедіїl
  • Срд, 11/09/2013 - 12:11

Військове втручання третіх країн в сирійський конфлікт призведе до погіршення ситуації в країні, заявив у Нью-Йорку представник Святого Престолу при ООН архиєпископ Френсіс Чуллікат.

Його заяву передало у вівторок радіо Ватикану.

"Військовий напад на Сирію незаконний, невиправданий і може призвести до величезної людської трагедії, особливо для тих людей, які вже покинули свої будинки, страждають від голоду і відсутності медичної допомоги", - підкреслив ватиканський дипломат.

Представник Святого Престолу при ООН закликав світових лідерів зробити все можливе, щоб мирними засобами зупинити подальшу ескалацію насильства в Сирії. "Зокрема, угода про припинення вогню допомогла б співробітникам гуманітарних організацій дістатися до найбільш постраждалих районів країни", - зазначив архієпископ Чуллікат.

"Як ми можемо думати про втручання військових як про єдино можливий засобі врегулювання? Хіба йому немає альтернативи? Мета не може виправдовувати засоби", - заявив представник Святого Престолу при ООН.

Президент США Барак Обама на закритій зустрічі з сенаторами у вівторок закликав сенат відкласти голосування щодо схвалення військового втручання в Сирію до розгляду можливого дипломатичного вирішення конфлікту, повідомила газета Politico з посиланням на джерела на закритій зустрічі.

Джерело: УНІАН