Представник Ватикану в ОБСЄ про нетерпимість до християнства в публічній сфері Європи
  • Втр, 20/12/2016 - 12:02

Заступник секретаря з відносин з державами Апостольської Столиці нещодавно виступив перед Організацією безпеки і співпраці в Європі. Монс. Антуан Камілльєрі говорив про нетерпимість до християнства у публічному житті Європи.

«Ніколи раніше не було так небезпечно в професійному житті діяти і висловлюватись як відданий християнин», – говорив Монс. Камілльєрі у зверненні до делегації ОБСЄ. – «Є багато свідків того, що голос релігії примушують мовчати або ж звести до суто приватної сфери». Він також додав, що святкуванню Різдвяних свят, і Різдва зокрема, все більше перешкоджають, а в деяких випадках взагалі забороняють.

Монс. Камілльєрі нагадав слова Папи Бенедикта XVI про те, що релігійна віра «не є проблемою, яку законодавці не можуть вирішити». За його словами, релігійні переконання слід приймати в публічні обговорювання, і віра повинна відігравати свою природну роль у формуванні громадської думки, інформує Catholic Culture.

Виступ Монс. Камілльєрі перед ОБСЄ є вже другим за тиждень зверненням Ватикану до цієї організації. Окрім нього, Монс. Януш Урбанчик, постійний спостерігач Ватикану при ОБСЄ, говорив про те, що в Європі зростають «прояви нетерпимості, злочинів на основі ненависті та випадків насильства і вандалізму щодо релігійних місць і об’єктів».