Представник Ватикану в ООН пом’янув жертв теракту у Шрі-Ланці
  • Пон, 06/05/2019 - 15:09

3 травня в нью-йоркському офісі ООН відбувся спомин жертв, які загинули під час теракту на Великдень у Шрі-Ланці. Серед промовців на цій події був постійний спостерігач в ООН від Апостольської Столиці Архиєпископ Бернадіто Ауза.

Висловлюючи «найщиріші співчуття» жителям Шрі-Ланки за «жахливі терористичні напади на невинних», що відбулись 21 квітня, представник Апостольського Престолу закликав до дій, які б усували тероризм, зазначаючи, що звичайних слів засудження є недостатньо.

Представник Ватикану, Архиєпископ Ауза, засудив напади на 3 храми і 4 готелі в Шрі-Ланці та запевнив у молитвах за жертв та їхні родини.

Він також додав, що те, що відбулось у Шрі-Ланці є цілеспрямованим нападом на християн, інформує Vatican News. «Відкидаючи антихристиянський аспект цього нападу, ми чинимо несправедливість щодо жертв, тих, хто вижив і їхніх родин», - сказав він, додаючи, що міжнародна спільнота, засуджуючи зростаючу антиюдейську і антимусульманську ненависть, повинна застосовувати такі ж стандарти щодо нападів на християн».

«Терористичні напади завжди і усюди є жалюгідними, однак напади на віруючих під час молитви є найбільш ганебними та боягузливими нападами на релігію», - говорив він. – «І так було в Шрі-Ланці. І увесь світ справедливо поминає цю подію».