Представники єпископатів Африки роздумують над тим, як утверджувати мир на континенті
  • Чтв, 11/07/2013 - 19:01

«Церква – Божа родина в Африці на служінні примирення, справедливості і миру», – такою є тема пленарної асамблеї Симпозіуму Єпископських Конференцій Африки і Мадагаскару (SECAM), що розпочалася 9 липня 2013 р. в Кіншасі, столиці Демократичної Республіки Конго. В зустрічі, яка триватиме до 16 липня, беруть участь понад 100 єпископів з усього контенту.

Пояснюючи, як саме католицька Церкви поширює мир у світлі євангельського вчення, кардинал Теодор Сарр, Архиєпископ Дакару та віце-президент SECAM, ствердив: «Ми намагаємося зрозуміти, яким чином посилити наші заходи, покращити методи та розширити контакти, щоб результати були помітними в усіх країнах. Ми почуваємося покликаними й надалі не припиняти наших старань, оскільки мир завжди перебуває під загрозою».

Виступаючи під час відкриття зустрічі, Міністр Внутрішніх Справ Демократичної Респобліки Конго, який представляв Главу Держави, звернув увагу на те, що засідання відбуваються в той час, коли східна частина країни знову переживає збройні протистояння, наслідком чого є тисячі біженців, що потребують допомоги. Ієрархи також розглянуть ситуацію в Центральноафриканській Республіці, де триває громадянська війна.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va