Представники Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ провели семінар для священиків Луцького екзархату
  • Чтв, 11/12/2014 - 16:26

9 грудня 2014 року в монастирі отців василіан Луцька на запрошення Екзарха Луцького УГКЦ Йосафата (Говери) відбувся семінар для священиків екзархату, який провела Комісія у справах освіти та виховання УГКЦ. Про це повідомила с. Христофора Буштин, голова Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ.

У програмі семінару були висвітлені такі теми: «Християнські цінності в освітній сфері», с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії; «Християнське подружжя та його покликання у вихованні дітей», Дзвенислава Романець, керівник виховного проекту Комісії; «Роль духовного супроводу УГКЦ у формуванні Батьківської християнської асоціації», Оксана Кочерган, президент ГО «Батьківська християнська асоціація «Алетея», «Досвід участі у батьківському семінарі», Ігор Романець, член ГО «Батьківська християнська асоціація «Алетея».

Священики обговорили проблеми та можливості співпраці між Церквою та іншими важливими виховними інституціями суспільства: сім’єю, освітніми закладами та іншими виховними ініціативами. Зокрема, проаналізували ідею Комісії щодо важливості батьківської активності в освіті та необхідність створення осередку Асоціації батьків на території Луцького екзархату.

На завершення зустрічі владика Йосафат благословив  о. Івана Хміля очолити Комісію освіти та виховання у Луцькому екзархаті УГКЦ.