Представники мафії богохульно використовують релігійні символи
  • Пон, 22/04/2013 - 15:53

Під час арешту лідерів мафії на Сицилії і в Калабрії виявилось, що кожен з них мав при собі релігійний образок. І загалом мафіозі богохульно та інструментально використовують релігію, беручи участь в паломництвах до святих місць та у житті парафії. Про це йшлося на конференції «Релігійність: між вірою і забобонами».

Кардинал Равазі, глава Папської Ради з культури, наголосив також, що «там, де народна побожність є глибоко закорінена, існує загроза, що її почнуть використовувати в цілях, що суперечать вірі».

«Під час арешту провідників мафії на Сицилії і в Калабрії, виявилось, що кожен з них мав при собі релігійний образок. У схованці лідера банди Cosa Nostra знайшли Біблію, молитовник і близько 100 образів на релігійну тематику», – розповів представник італійської прокуратури, присутній на конференції. Таким чином вони намагаються знайти спільну мову з суспільством  і збільшити свій вплив.

Посилаючись на ці приклади, кардинал Равазі чітко наголосив, що це типовий приклад присвоєння релігії. Правдива віра є чимось цілком більшим, ніж просто набором конкретних практик, пов’язаних більше зі звичаями, аніж з духовністю.

За матеріалами wiara.pl