Представники Мальтійської cлужби допомогли святому Миколаю здійснити мрії сотень дітей
  • Чтв, 21/12/2017 - 10:35

18 грудня святий Миколай разом з помічниками-волонтерами Мальтійської cлужби допомоги Івано-Франківська завітали до вихованців Яблунівської та Рогатинської спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів, Долинського дитячого будинку «Теплий дім», Містечка Милосердя святого Миколая, що у с. Горохолина та Калуської спеціальної загальноосвітньої школи інтернат.

Своїми враженнями від відвідин поділилися волонтери Анастасія Гуляй та Мар'яна Каглійчук: «Бути помічником Миколая – це, направду, щось дивовижне! Так цікаво спостерігати за щирими, непідробними емоціями: коли діти глибоко видихають, почувши власне ім’я і майже з підскоком прямують назустріч святому, а усмішка сяє від вуха до вуха; коли купчаться, мов грибочки, докупки і з цікавістю розглядають іграшки, курточки та ласощі; коли біжать назустріч та наввипередки хочуть показати вміст подарунка, який отримали цьогоріч; коли боязко і водночас із завзятістю сідають на коліна до Миколая та розповідають вірші, які не раз повторювали в думках та старанно вчили кожен рядок. Такі моменти є справжніми! Не фальшивими!»

Акцією "Миколай іде до сиріт" охоплено понад 1800 дітей Івано-Франківщини. Її організовують франківські мальтійці з 1999року. Звично, задовго до свята діти пишуть листи до святого Миколая. Уся пошта в приміщенні Мальтійської служби розповсюджується серед жителів міста та області. Таким чином, усі бажаючі, взявши дитячого листа, можуть приготувати подарунок для дитини-сироти від імені святого. За кілька днів до свята Миколая вже запаковані та підписані жертводавцями подарунки збирають у пункті прийому Мальтійської Служби Допомоги та Карітасу. У день святого Миколая кожна дитина в сиротинці чи інтернаті отримує особистий подарунок під час святкової програми, яку проводить мальтійська молодь. 

Крім цього, акція "Миколай іде до сиріт" має на меті збір коштів та матеріальної допомоги (одяг, взуття, продукти харчування, канцтовари тощо). Зібрані гроші використовують на придбання для сирітських закладів речей першої необхідності. Також представники Мальтійської Служби заохочують молитися за дітей та не бути байдужими до їхніх проблем.

За матеріалами www.malteser.if.ua