Представники медіа взяли участь у духовно-молитовній зустрічі з архиєреями Львівської Архиєпархії УГКЦ
  • Срд, 07/06/2023 - 13:13

Із нагоди Дня журналіста Пресслужба Львівської Архиєпархії організувала духовно-молитовну зустріч із представниками різних львівських медіа.

Розпочалася подія спільною молитвою, яку звершив єпископ-помічник владика Володимир. Звертаючись до журналістів, владика підкреслив:

― Ми часто кажемо, що наш звичай велить розпочати добру справу з молитви. Я би сказав, що наше християнство велить розпочати добру справу з молитви. Після П’ятидесятниці ми чуємо про те, що апостоли дізналися добру новину. Пам’ятаймо, що слово має джерело і має адресата, а журналіст є посередником від джерела ― до адресата. Ви є першими свідками правди на цьому інформаційному полі війни. Це дуже важливий фронт. Тому цінуймо слово, бережімо, плекаймо, дорожімо ним, бо Слово стало тілом і поселилося між нами у вигляді Божого Сина. Які б ми не мали переконання, хтось є більше є християнином ― хтось менше, не треба боятися своєї недосконалості. У цій справі щонайменше нас зобов’язують певні етичні норми. Сьогодні в мультикультурному світі є немало людей, які все таки живуть Євангелієм, хоча й не знають про його існування. Адже якщо людина живе певними етичними переконаннями то живе цими переконаннями. Радий вітати вас усіх в серці Львівської Архиєпархії ― на Святоюрській горі і дякую, що ви прийшли на цю зустріч.

Опісля всі присутні мали нагоду побувати в Митрополичих палатах, зайти в кімнату, де свого часу, під час візиту в Україну ночував Папа Іван Павло ІІ, побачити місця, де служив Митрополит Андрей. Провів екскурсію протодиякон Назарій Ярунів.

На завершення журналісти зустрілися з Архиєпископом і Митрополитом Львівським Ігорем. Владика привітав гостей і висловив слова вдячності за служіння. На завершення кожен мав нагоду познайомитися ближче з архиєреями, обмінятися думками про служіння у сфері медіа та на памʼятку зробити спільну світлину на пагорбі святого Юра.

На згадку про сьогоднішню зустріч владики вручили журналістам подарункові сертифікати від Паломницького центру «Рафаїл» Львівської Архиєпархії.

 

 

 

 

 

Фото ― Романа Погоріла