«Представники різних Церков України заявили УГКЦ свою повагу і солідарність...», - Глава УГКЦ
  • Срд, 04/09/2013 - 14:08

Сьогодні стосунки УГКЦ із православними - стабільні. Відчувається з їхнього боку уникання показових зустрічей. Проте цілком логічно не грати на публіку, а відповідати на важливі питання в цьому двосторонньому діалозі. Такий діалог ведеться на різних рівнях і з різним успіхом.

Про це сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, 4 вересня під час веб-конференції на РІСУ.

Глава УГКЦ вважає, що діалог із православними сьогодні не є менш інтенсивним, ніж у попередні роки. Проте він потребує «постійного моніторингу та уваги». «Не можна оцінювати якість нашого діалогу та співпраці із православними лише на присутності чи відсутності їхніх священиків на певних заходах. Думаю, що це обмежений спосіб вимірювання інтенсивності наших стосунків», - прокоментував він.

Ширше обговорюючи це питання, Верховний Архиєпископ УГКЦ  пригадав події святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України в Києві та освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ, що відбулося  17-18 серпня. «На цих подіях були представники Православних Церков України та інші члени ВРЦіРо. Нам приємно, що, зокрема, на молебні на Володимирській гірці був єпископ Лютеранської Церкви, який спеціально для цього приїхав із Одеси. На початок Синоду Єпископів УГКЦ прибув із окремим посланням від Патріарха Філарета владика Євстратій Зоря. А на Літургії та концерті в рамках програми паломництва до Патріаршого собору в Києві був єпископ Вірменської Апостольської Церкви. На бенкет з нагоди святкування завітав і головний рабин України»,- зауважив Блаженніший Святослав, зазначаючи, що в такий спосіб представник кожної конфесії обрав собі такий формат присутності на цих заходах, за якого він почувався комфортно.

Таким чином, на його думку, представники різних Церков заявили УГКЦ свою повагу і свою солідарність.

Департамент інформації УГКЦ