Представники України взяли участь у 62-му Міжнародному військовому паломництві до Люрду
  • Птн, 20/05/2022 - 11:58

З 13 до 15 травня проходило 62-ге Міжнародне військове паломництво до м. Люрд (Франція), учасниками якого стали військовослужбовці із сорока країн світу. Традиційно до міжнародної молитви за мир долучилася також делегація з України. Це представники Збройних сил України, родичі полеглих українських героїв, військові капелани.

Протягом усього паломництва групу українців супроводжував керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ владика Михайло Колтун, а також заступник керівника о. Андрій Зелінський, ТІ, та керівник Відділу у справах душпастирства у ЗСУ Департаменту військового капеланства о. Ростислав Височан. Організацію поїздки українських військовослужбовців координував Департамент військового капеланства спільно з Патріаршим паломницьким центром та за сприяння Міністерства оборони України.

«Сьогодні перед усім світом особливо відкривається ціна людського життя і миру, весь світ консолідується навколо тієї проблеми, яку взяла на себе Україна, – каже владика Михайло. – Цей святий момент паломництва сьогодні об’єднує все суспільство, яке усвідомлює важливість миру і огортає Україну своїми молитвами».

Цього року під час паломництва у Марійському містечку Люрд особливу увагу приділяли Україні та її представникам. Зокрема прапороносну ходу під час урочистого відкриття паломництва очолили українські військовослужбовці з жовто-блакитним стягом. Також всі учасники прощі проявляли велику повагу до представників з України та висловлювали вдячність за стійкість у боротьбі за свободу та відстоювання правди.

«При появі українського прапора ставали на ноги та аплодували упродовж трьох днів понад десять тисяч військовослужбовців із сорока країн світу. А потім іще всі підбігали і дякували – дуже щиро і по-справжньому – за те, що Україна боронить і їхню свободу також. Цьогорічне паломництво завершилося багатотисячною урочистою молитвою великої міжнародної військової спільноти за Україну, "що страждає від несправедливої та невиправданої агресії"», – поділився враженнями о. Андрій Зелінський.