Представники українських семінарій взяли участь у робочій зустрічі форматорів Католицької Церкви у Франції
  • Пон, 09/07/2018 - 15:54

З 3 по 5 липня 2018 року до м. Дінар (Бретань, Франція) з’їхались єпископи, ректори та форматори семінаристів під проводом єпископа Жерома Бо, відповідального за покликання та формацію семінаристів у Франції. Основним завданням учасників було на основі документу Апостольського Престолу «Дар священичого покликання» (Ratio fundamentalis) написати власний текст щодо формації та виховання семінаристів, тобто Ratio Nationalis, адаптувавши його до французьких реалій.

На запрошення Преосвященного владики Бориса у співпраці з єпископом-помічником Парижа, Жеромом Бо, представники двох українських семінарій, Львівської та Київської, взяли участь у цій зустрічі. Мета поїздки – перебрати досвід формування до священства у французьких колег, котрі перебувають у нелегких соціокультурних умовах Західної Європи.

Ще у березні українські представники відвідали 5 французьких семінарій, познайомившись з різними підходами до формації, та мали зустрічі з ректорами та семінаристами, щоб отримати необхідний досвід. Підсумком стало краще розуміння викликів, які можуть очікувати українські семінарії, та певні відповіді на них, базовані на французькому прикладі.

Джерело: сайт Єпархії святого Володимира Великого у Парижі для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії