Представники Ватикану змінюють автомобілі
  • Птн, 25/10/2013 - 11:07

Представники Ватикану змінюють машини на скромніші, економічніші моделі – це, на думку італійських ЗМІ, черговий "ефект Папи Франциска", котрий закликає духовенство до поміркованості та уникнення розкоші.

Після того, як багато церковних єрархів змінили за прикладом Папи золоті хрести, які носили раніше, на срібні, тепер прийшов час на зміну автомобілів на паркінгу за Бронзовими Воротами.

За повідомленням інформаційного агентства Ansa, нещодавно близько двадцяти сановників замінили свої авта меншими та скромнішими.

Пригадується, як у липні Франциск сказав під час зустрічі з семінаристами, що йому боляче бачити священиків чи монахинь за кермом останніх моделей автомобілів. "Так не можна", – сказав тоді понтифік, просячи майбутніх священиків: "Вибирайте скромніші автомобілі" та "думайте про дітей, які страждають від голоду".

Сам Папа дає всім приклад. Ніколи за понад півроку свого понтифікату він не користувався призначеними лише для нього лімузинами. Як Ватиканом, так і Римом з його околицями він пересувається малолітражкою, повідомляє wiara.pl.

Ansa наголошує, що навіть у нинішньому кліматі не бракує випадків, коли єпископи і священики з Ватикану, які мають автомобілі вищого класу, пояснюють, що придбали їх на вторинному ринку або за вигідною ціною.

Італійське агентство описало також нещодавній випадок, коли керівник одного з відділень Римської Курії, виходячи неподалік Ватикану з розкішного лімузину відразу чітко пояснив, що авто не належить йому і що він скористався люб'язністю людини, яка запропонувала його підвезти.