Представники волонтерської організації Рух Шалом допоможуть долати гуманітарну кризу в Україні
  • Птн, 15/07/2022 - 17:31

У рамках надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни в Україні Львівська архідієцезія отримує пропозиції співпраці від різних організацій. Представники благодійних фондів, громадських та релігійних організацій з Європи та США приїздять до Львова, щоб ознайомитися із ситуацією та потребами людей на цей момент, щоб надавати допомогу якомога ефективніше.

Днями до Львова завітали представники волонтерської організації Рух Шалом, які діють на користь миру у багатьох країнах світу, а тепер хочуть допомагати долати гуманітарну кризу також і в Україні.

З метою налагодження співпраці та ознайомлення з потребами прибули генерал Антоніо Царконе, єпископ Сан Міньято Андреа Мільявакка та засновник Руху Шалом Андреа Крістіані.

З ними зустрілися архієпископ Мечислав Мокшицький митрополит Львівський та його єпископ-помічник Едвард Кава, які відвезли гостей до одного з архідієцезіяльних осередків для вимушених переселенців при парафії св. Йоана Павла ІІ. Там була нагода поспілкуватися з мешканцями осередку, розділити з ними обід та побачити умови проживання.

Також єпископ Кава, який відповідає за прийом та розподіл гуманітарних вантажів, запросив представників Руху Шалом на склади, де розвантажують та розподіляють допомогу для постраждалих. Потім гості з Італії відвідали декілька храмів у центральній частині Львова, молилися в латинській катедрі, а також відвідали вірменську катедру та гарнізонний храм.

В рамках візиту делегації відбулася також зустріч з мером Львова Андрієм Садовим, який розповів про плани міста залучити інвесторів та благодійників у створення реабілітаційного центру для постраждалих від війни, який надавав би різнопланову допомогу.

Про результати поїздки представники Руху Шалом повідомлять згодом.