Представники з України взяли участь у Генеральній асамблеї Молодіжного салезіанського руху
  • Пон, 03/12/2018 - 12:47

23-25 листопада 2018 року в Брюсселі понад 70 представників Молодіжного салезіанського руху (МСР) зі всієї Європи брали участь у зустрічі Генеральної асамблеї.

Такі зустрічі проводять для звіту про заходи в році, що минає, та планування салезіанської діяльності на наступний рік. Участь беруть отці, сестри і представники молоді. Проте цього року головною темою став Єпископський Синод та Пресинодальний процес, які відбувалися протягом 2018 року. Україну на асамблеї представляли диякон Тарас Байовський та Соломія Леньо, секретар МСР в Україні.

«Розпочала цьогорічну зустріч Маркета із Словаччини, яка поділилася своїм досвідом участі у Пресинодальному процесі, що тривав тиждень у Римі. Зокрема, розповіла про можливість спілкуватися та працювати з молоддю різноманітних віросповідань, яких теж радо запрошували та вітали, як під час підготовки, так і на самому Синоді. Їхнім завданням було опрацювати 15 питань у мовних групах і скласти документ, який згодом став допоміжним у роботі єпископів. Окрім того, Маркета поділилася радісним моментом знайомства із Папою, який, побачивши молодь, сказав: «Закричіть так, щоб увесь Рим почув вас і зрозумів, хто ви такі!»

Наступні два дні ми слухали розповідь отця Розано про Синод та фінальний документ зокрема. Окрім детального опису нововиданої книги та її основних засад, ми мали можливість почути багато цікавого про саму процедуру проведення Синоду та про атмосферу, яка панувала там.

Поміж всіма цими формаційними моментами ми поділилися нашим українським досвідом з іншими та дізналися багато цікавого про салезіанську діяльність за кордоном, відвідали будівлі Європарламенту та цікаві лекції про діяльність ЄС та COMECE (Комісія Єпископських Конференцій Європейського Союзу) у сфері соціальних проблем, які стосуються насамперед молоді», - розповіла Соломія.

Завершилася зустріч виборами нової групи трьох представників МСР зі всієї Європи, які протягом наступних трьох років працюватимуть над проведенням Генеральної асамблеї, «Конфронто» й іншими можливостями для міжнародної взаємодії та розвитку Салезіанської родини. Цього року до такої групи увійшли представники Хорватії, Іспанії та Мальти.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://sdbua.net