Предстоятель УГКЦ наголосив на необхідності присутності Церкви у медійному просторі
  • Чтв, 07/05/2015 - 12:32

Відразу після прибуття до паризького аепоропту Шарля де-Голля, Предстоятель УГКЦ у супроводі владики Бориса Ґудзяка, єпарха Паризького, відбув на зустріч з українськими священиками Франції, Бельгії, Німечини та низки інших європейських країн , які саме у ці дні мають у м. Орсе неподалік Парижу відбувають духовні реколекції з владикою Василем Тучапцем, екзархом Харківський.

У своєму зверненні до священиків предстоятель УГКЦ наголосив на необхідності присутності Церкви у медійному просторі, особливо у контексті подій сьогодення, адже саме присутність у медіа є саме тим сигналом, який дозволяє говорити про її існування. “Така присутність є також частиною священочого служіння” – наголосив блаженніший Святослав.

Порівнючи загрози та виклики які стоять перед душпастирями у зоні АТО та душпастирями у Європі, Предстоятель УГКЦ зазначив, що на відміну від європейського середовища, на лінії вогню немає атеїстів, що значить, що з духовної перспективи європейське суспільство ставить досить серйозні питання перед священнослужителями, можливо навіть більші, аніж перед тими хто, є зоні вогню.

На завершеня зустрічі чимало душпастирів ставили свої запитання найрізноматнішого характеру – від питань перекладів літургійних текстів до питань реакції Святого Престолу на події в Україні.

Інформацію надав Роман Остап’юк