Префект конгрегації євангелізації народів: необхідно переглянути методи місіонерської роботи
  • Втр, 14/05/2013 - 09:16

Церква має термінову потребу модернізувати методи євангелізації та місійної діяльності, вважає кардинал Фернандо Філоні. Він відкрив 13 травня в Римі генеральну асамблею Папських місіонерських ініціатив.

 

Префект конгрегації євангелізації народів закликав учасників переглянути свої програми й більш практично реалізовувати деякі загальні принципи місіонерських організацій. Він нагадав, що багатьом із зібраних на асамблеї доводиться працювати в драматичній ситуації переслідування, бідності, насильства і військових конфліктів. Кардинал Філоні закликав їх вивчити питання, як краще донести до сучасної людини християнське послання і допомогти їй знайти відповіді на свої проблеми. "Це має бути двигуном нашої місіонерської діяльності та віри", – зазначив кардинал.

Щорічна зустріч керівництва Папських місіонерських ініціатив триватиме до 18 травня. На ній заслухають звіти і обговорять проекти на майбутнє. 17 травня учасників асамблеї прийме  Папа Франциск.

Папські місіонерські ініціативи – структура, що об'єднує чотири організації: Папська ініціатива з розповсюдження віри, Папська ініціатива св. Петра Апостола, Папська місіонерська ініціатива у справах дітей та Папська місіонерська унія. Сьогодні структури Папських місіонерських ініціатив існують у 150 країнах світу.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va