Префект Конгрегації Східних Церков кардинал Сандрі привітав греко-католицьких священиків Білорусі
  • Птн, 20/06/2014 - 17:17

У четвер, 12 червня 2014, у свято Христа Первосвященика, Префект Конгрегації Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі прийняв на спеціальній аудієнції Апостольського візитатора для греко-католиків Білорусі архимандрита Сергія Гаєка.

Кардинал Сандрі, якого білоруські греко-католики згадують у Літургії як архипастиря, привітав білоруських греко-католицьких священиків зі святом і висловив їм подяку за жертовне пастирське служіння, особливо в складних обставинах.

Кардинал просив архимандрита Сергія передати білоруським греко-католицьким священикам слова його особливої архипастирської близькості та духовної солідарності й підтримки.

Архимандрит Сергій просив кардинала передати подяку Папі Франциску за духовні настанови останніх тижнів, в якій він особливо заохочує священнослужителів до вірності Церкві та церковній традиції й дисципліні, а також закликає до мужності, хоробрості, духовного оптимізму в проголошенні «Євангелія радості».

Апостольський візитатор подякував також кардиналу і всій Конгрегації Східних Церков, в юрисдикції якої є Греко-Католицька Церква у Білорусі, за постійну підтримку служіння греко-католицьких священиків.

***
Свято Ісуса Христа, Первосвященика, встановив Святий Престіл 2012 року, його відзначають у четвер після П'ятидесятниці. Перше святкування відбулося 23 травня 2013 року.

У деяких країнах, а також монаших спільнотах це свято відзначають уже впродовж багатьох років. Його поширив на всю Католицьку Церкву Папа Бенедикт XVI в кінці свого правління. Свято наголошує на святості життя духовенства і спонукає до молитви за покликання до священства.