Префект Конгрегації Віровчення: не існує таких ситуацій, в яких чужолоство не є смертним гріхом
  • Срд, 01/02/2017 - 19:12

Апостольське напоумлення "Amoris laetitia" слід читати в світлі усього вчення Католицької Церкви, - наголосив голова Конгрегації Науки Віри в інтерв'ю для журналу Il Timone.

Кардинал Мюллер підкреслює, що в оману вводить не сам документ, а його хибне тлумачення: "Це неправильно, що деякі єпископи інтерпретують документ згідно з власним розумінням. Єпископ, насамперед, повинен бути сам добре сформований, щоб не виникло ситуації, коли сліпий веде за руку інших сліпців".

Кардинал ще раз підвердив актуальність вчення св. Івана Павла ІІ щодо ситуацій, в яких особи, що живуть в несакраментальних зв'язках можуть приступати до Таїнств. Також кардинал Мюллер заохотив до поглиблення вивчення вчення Церкви, починаючи від Святого Письма, яке дуже конкретне стосовно шлюбу. "Радив би уникати будь-якої казуїстики, яка легко може породити непорозуміння, наприклад, коли стверджується ніби із зникненням любові між подругами, руйнується теж і шлюбний союз."

"Це софізм, - підкреслює кардинал, - Слово Боже є однозначним, а Церква ніколи не погодиться на секуляризацію шлюбу." Також кардинал зазначив, що не може бути жодного протиріччя між наукою Церкви і особистим сумлінням. "Не можна, наприклад, стверджувати, що існують ситуації, в яких чужолоство не є смертним гріхом", - сказав префект Конгрегації Віровчення.