Префект Конгрегації віровчення: Не забуваймо про спадщину Бенедикта XVI
  • Чтв, 01/05/2014 - 23:05

Навчання Бенедикта XVI є для Церкви безцінною спадщиною, про яку не можна забути лише тому, що його понтифікат закінчився. Це багатство віровчення, яке, з одного боку, широко відоме і оцінене, а з іншого – чекає на відкриття у всій своїй повноті та глибині. Так про важливість доктринальної спадщини Папи-емерита висловився кардинал Герхард Людвіг Мюллер під час презентації збірки його висловлювань у часі Синодів Єпископів 30 квітня 2014 року в Римі.

Видана ватиканським видавництвом книжка «Йосиф Ратцінгер – Бенедикт XVI і Синод Єпископів» містить усі його синодальні виступи, як кардинала і як Понтифіка. Упродовж 35 років, починаючи з 1977 року, він взяв участь у 20-ти єпископських асамблеях.

Префект Конгрегації віровчення зазначив, що доктрина аж ніяк не є в опозиції до практичного життя Церкви, але прагне зберегти зміст нашої віри та ідентичності. Вона запобігає «затопленню» серйозних для людини справ у своєрідному «морі» невизначеного і тимчасового. Управління Церквою полягає, перш за все, у прийнятті людини і наділенні її життям, яке виходить від Бога. Єпископ повинен наслідувати в цьому Христа Доброго Пастиря. Саме цьому вчив Бенедикт XVI, ґрунтуючись на досвіді своєї участі в Синоді Єпископів.

За матеріалами: be.radiovaticana.va