Префект Конгрегації віровчення відповів "прогресивним католикам"
  • Втр, 25/06/2013 - 19:18

 Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер вважає заклики до скликання наступного Вселенського Собору необґрунтованими. "Собор є даром Святого Духа в Церкві, а не предметом протистояння викликам", - повідомив префект Конгрегації віровчення німецькому виданню "Augsburger Allgemeine". Активні миряни не повинні бути якимись "ідеологами, які плутають Собор з референдумом з світських питань, і хочуть використовувати його для своїх стратегій", заявив єрарх.

Реформа, яка сприймається "по-церковному", актуальна в будь-які часи, сказав архиєпископ і пояснив, що має на увазі "зміну світського мислення та відновлення у Христі". Такий підхід знаходиться в опозиції до адаптації, до тенденцій та розмиття віри і моральності.

Архиєпископ Мюллер прокоментував також статистичні дані про ситуацію віри. Віра - це не просто якась "зовнішня соціалізація", сказав він, тут потрібні свідки "в слові і справі". Тому віра не вимірюється "статистичною більшістю", але величчю любові тих, хто насмілюється йти шляхом Христа.

Католицька Церква має завдання "пояснити кожному його невід'ємну гідність відображати Божий образ", пояснив префект, допомогти йому знайти свою ідентичність "в покликанні до святості у Христі і вічного життя", що є в кінцевому підсумку "ліками" для сучасної людини, яка страждає від втоми, нудьги і безглуздості.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va