Префект Конгрегації віровчення зустрівся з американськими монахинями
  • Втр, 16/04/2013 - 19:12
Префект Конгрегації віровчення зустрівся з американськими монахинями

15 квітня відбулася перша зустріч префекта Конгрегації віровчення архиєпископа Герхарда Людвіга Мюллера з керівництвом Конференції вищих настоятельок жіночих монаших згромаджень США (LCWR). Єрарх висловив подяку за великий внесок монахинь в життя Церкви в Сполучених Штатах, насамперед за їх роботу в школах, лікарнях та благодійних установах. Префект підкреслив, що конференції настоятельок існують для того, щоб сприяти спільним зусиллям членів монаших згромаджень у співпраці з місцевими єпископськими конференціями та місцевими єпископами. З цієї причини, такі конференції залишаються під керівництвом Святого Престолу.

Рік тому Конгрегація віровчення видала доктринальну оцінку, предметом якої стала Конференція вищих настоятельок США. У ній говорилося про серйозні богословські та доктринальні помилки у виступах на щорічних асамблеях організації, викривлене бачення монашого життя, деякі радикальні феміністичні тенденції, несумісні з католицькою вірою.

Під час сьогоднішньої зустрічі архиєпископ Мюллер поінформував керівництво організації, що нещодавно обговорював доктринальну оцінку з Папою Франциском, який підтвердив висновки оцінки і програму реформ для Конференції вищих настоятельок.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va