«Прекрасний знак» від Папи Франциска в день його іменин
  • Чтв, 23/04/2020 - 16:15

В день, коли Церква спогадує святого мученика Юрія, а Папа Франциск приймає привітання з усього світу з нагоди іменин, до лікарень в Румунії, Іспанії та Італії вирушили подарунки від Святішого Отця.

«Більше щастя давати, ніж брати», – повчає святий Павло, посилаючись на слова Ісуса. Саме в день спомину святого Юрія, коли Святіший Отець відзначає свої іменини, Апостольський роздавач милостині кардинал Конрад Краєвський повідомив про те, що медичні заклади в Румунії, Італії та Іспанії отримають дихальні апарати та засоби індивідуального захисту, передані Папою Франциском.

«Прекрасний знак, що припадає саме в цей особливий день, коли Святіший Отець не приймає подарунки, але дарує їх іншим», – зазначає Апостольський Елемозинарій, розповідаючи про доставлення медичних засобів, яке називає «обіймами Папи в важкій ситуації для всього світу».

П’ять дихальних апаратів останнього покоління отримає лікарня в румунському місті Сучаві, що стало вогнищем епідемії коронавірусу в цій країні, три виїхали до столиці Іспанії міста Мадрида, де будуть передані лікарням через апостольського нунція, а два апарати для лікарні в Лечче на півдні Італії особисто везе кардинал Краєвський. Повертаючись до Ватикану, він заїде до Неаполя, щоб забрати ліки для бідних Риму, які зібрала місцева архидієцезія на знак подяки Папі за апарати штучного дихання та засоби індивідуального захисту, які місцева лікарня отримала з Ватикану перед Пасхою.