Прем'єр-міністр Індії про нову святу: Ми всі пишаємося нею
  • Чтв, 03/10/2019 - 11:51

«Канонізація сестри Марії Терези є знаковою для кожного індійця, оскільки вона пожертвувала своє життя на благо всіх людей», – сказав прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді в популярній радіопрограмі «Mann Ki Baat» («Голос серця»). Сестра Марія Тереза ​​Чірамель Манкідіян буде проголошена святою 13 жовтня у Ватикані.

Засновниця Згромадження Святої Родини опікувалася хворими та вмираючими, відвідувала бідні сім’ї та разом зі своїми товаришками дбала про освіту молоді в заснованих ними школах та дитячих будинках. Сьогодні сестри з її згромадження допомагають бідним не лише в Індії, а й в Італії, Німеччині та Гані. За її діяльність її порівнюють з матір’ю Терезою з Калькутти.

 «Ми надзвичайно пишаємося, що Папа Франциск канонізує нашу землячку. Вона дала приклад світові своїм радикалізмом та рішучістю у соціальній роботі та освіті», – сказав прем'єр-міністр Індії під час програми. «Ми вдячні за ці слова», – сказала сестра Ліссі зі Згромадження Святої Родини, заснованого майбутньою святою. На її думку, позитивний коментар прем'єр-міністра – це відкритість до християнської меншості. Однак, як зазначає «Asia News», з моменту його приходу до влади насильство проти християн в Індії зросло.

Сестра Ліссі оголосила, що «щонайменше 300 сестер» приїдуть до Риму на церемонію канонізації. Більшість з них походить з Керали, тобто місця, де померла блаженна, але «буде багато інших з різних монастирів», інформує Vatican News.