Прем'єр-міністр Мальти у Ватикані: переговори про шлюб та мігрантів
  • Втр, 25/06/2013 - 00:01

На спеціальній аудієнції Святіший Отець прийняв прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската. Як повідомляє Радіо Ватикану, лідер Лейбористської партії, котрий від березня очолює уряд Мальти, також відвідав Державний секретаріат Ватикану. У повідомленні прес-служби Святого Престолу зазначається, що "під час розмови згадувалося апостольське коріння Церкви на Мальті та незгладимий слід, який християнство залишило в історії та культурі населення архіпелагу." Пригадувався також незабутні візити Івана Павла II та Бенедикта XVI на ці острови Середземного моря.

"Наголошено необхідність підтримувати християнські цінності, зважаючи на важливу роль Католицької Церкви та її освітніми й соціальними інституціями, – йдеться у повідомленні. – Про це свідчить цілий ряд угод, укладених між Святим Престолом і Мальтою, що стосуються, зокрема, релігійної освіти у державних школах, католицьких шкіл та власності Церкви. Особливий акцент зроблено на порозуміння щодо цивільних наслідків церковного шлюбу, що має бути предметом найближчих переговорів між двома сторонами".

Під час візиту прем'єр-міністра Мальти Маската обговорювалися також міжнародні справи, що торкаються в основному критичної ситуації в районі Середземного моря, ролі Мальти в Європейському Союзі, а також явище міграції до Європи, яке стосується як Церкви, так і уряду цієї острівної держави.