Прем'єр-міністр Угорщини: Суспільство, основане на християнських цінностях, корисне також і для невіруючих
  • Срд, 24/04/2013 - 09:22

Під час офіційного візиту до Іспанії Прем'єр-міністр Угорщини виступив на конференції «Католики у суспільному житті» в місті Більбао з доповіддю «Християнська відповідь на виклики Європи».

 

На питання журналістів про стан християнства в Європі він сказав, що на континенті домінують два помилкових погляди на цю тему. Один дезавуює внесок християнства у формування історії нашого континенту. Інший вважає, що європейські цінності та інститути можуть існувати без християнського фундаменту.

 

«Між тим, і для Європейського Союзу і для його жителів увага до християнських коренів корисна, оскільки зміцнює демократію - підкреслив угорський прем'єр. Орбан спростував думку, що, нібито, зміни до Конституції погіршили становище меншин в Угорщині. Він підкреслив, що етнічні меншини є важливою частиною угорського суспільства. Також захист релігійних меншин, як і нехристиянських громад, забезпечений як на рівні особистостей, так і громад.

 

За словами прем'єр-міністра Орбана, багато християн переконані, що віра це - приватна справа. Але це неправда. Наш зв'язок з Богом - особисте питання, але християнство несе з собою такі цінності та моральні норми, в гармонії з якими ми можемо організувати все наше життя. Суспільство, базоване на християнських цінностях, корисне також і для тих, хто не вірять, оскільки воно зосереджене на загальне благо - сказав глава угорського уряду.

 

За матеріалами: http://baznica.info