Прем'єр Угорщини виступив за збереження суверенних держав і християнських традицій в Європі
  • Пон, 24/10/2016 - 15:31

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав протистояти «радянізації» Європи, заявивши про спробу Брюсселя підірвати незалежність європейських країн. Глава угорського кабміну також виступив за збереження суверенних держав і християнських традицій в Європі і закликав захистити кордони від напливу мігрантів.

«Волелюбні люди повинні врятувати Брюссель від радянізації: від тих, хто хоче вказувати нам, з ким ми повинні жити в нашій власній країні», - заявив Орбан в неділю. Він зазначив, що свобода Європи грунтується на ідеї національної держави і на християнських традиціях. «Не може бути вільної Європи без національних держав і тисячолітньої мудрості християнства», - вважає Орбан. «Ми хочемо бути європейською нацією, а не національністю в Європі», - підсумував політик, зазначивши, що не можна дозволити обрізати Європі «коріння, які зробили її великою».

Орбан також в черговий раз висловився за закриття державних кордонів Угорщини, щоб захистити країну від напливу мігрантів. «Ми повинні закрити кордон, щоб зупинити приплив мігрантів з півдня», - заявив прем'єр.

Ці заяви Орбан зробив у неділю в Будапешті під час пам'ятних заходів, приурочених до 60-річної річниці Угорського повстання 1956 року. У них брав участь також президент Польщі Анджей Дуда, який висловив угорському прем'єру підтримку, заявивши, що Угорщина і Польща «були разом в найважчі моменти».