Прем’єр Яценюк виступив на захист сімейних цінностей та суспільної моралі
  • Суб, 25/10/2014 - 22:27

КИЇВ – Попри скорочення контролюючих органів, для Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі зроблено виняток.

Про це Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у своїй відповіді на запитання Ради Євангельських Протестантських Церков України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

За його словами, на засіданні Кабінету Міністрів було відхилено проект, що передбачав зміни до Закону «Про захист суспільної моралі» з метою ліквідації цієї Комісії.

“І це не тільки демонстрація поваги до прохань, які надійшли від церковних ієрархів і релігійних лідерів. Це моя принципова позиція”, – заявив глава Уряду.

Арсеній Яценюк також заявив: “Право релігійних організацій засновувати заклади державного стандарту освіти має стати нормою закону. Так само, як і утвердження принципу гроші за учнем”. Він додав, що після ухвалення Закону «Про вищу освіту» настав час серйозних реформ середньої школи.

“Також принциповою є моя позиція щодо сімейних цінностей. Лібералом можна бути в сфері економіки, регуляторної політики, а не у тому, що стосується подружнього життя”, – наголосив Прем’єр-міністр України.

Як повідомляв ІРС, у вересні 2014 року глави євангельських Церков звернулися до партій і блоків, що беруть участь у позачергових виборах до парламенту, з проханням представити своє бачення щодо питань моралі та корупції, свободи віросповідання та соціально-гуманітарної сфери.