«Преображаючись самим, преображати свого ближнього і всю Україну», − владика Борис (Ґудзяк)
  • Срд, 20/08/2014 - 15:28

19 серпня, у день Преображення Господнього, на парафії Святого Василія Великого Архиєрейську Літургію очолив владика Борис (Ґудзяк). За словами о. ігумена, владика Борис дуже прихильний до цього храму і завжди радо виявляє бажання очолити святкову Літургію і поділитись своїм пастирським словом.

Як зазначив єпископ на початку проповіді: «Як добре мені бути сьогодні з вами, у цій гостинній парафії».

Після Малого входу бр. Йосафат Попович, ЧСВВ, студент з Брюховичів, який допомагає на канікулах у монастирі, відновив чернечі обіти послуху, убожества і чистоти у Василіянському чині.

Владика у своєму слові зазначив: «Ми щойно були при обітах молодого монаха, який відновив обіцянку Богові тривати у Василіянському чині. Може не ти і не я покликані бути василіянином, але когось Бог сьогодні кличе бути в цій громаді. І ще не пізно відповісти на Божий поклик, – заохотив владика Борис. – Спільною молитвою ми покликані сьогодні підтримувати одне одного, і дуже важливо те, як саме ми можемо засвідчити Христа».

Владика Борис закликав усіх «преображаючись, преображати свого ближнього і всю Україну».

Святу Літургію з владикою Борисом спіслужили о. парох Рафаїл Стефурак, о. ігумен Роман Шупʼяний, о. Павло Райчинець (протоігумен Провінції св. Миколая з Закарпаття) та о. Андрій Стасів (духівник семінарії Святого Духа у Львові).

Після Літургії о. Рафаїл щиро подякував єпископу за те, що той завжди підтримував і підтримує громаду своєю молитвою. «Нехай Господь через ваше служіння, владико, там, у далекій Франції, своїм Преображенням просвічує усіх, будучи підтримкою для українців», – звернувся до єпископа о. Рафаїл.

Після завершення Літургії владика освятив овочі, фрукти та мед з нагоди свята Преображення.