Преосвященний владика Мілан освятив перший у світі новий дерев'яний храм святого Івана Павла ІІ, Папи Римського
  • Пон, 10/08/2015 - 19:39

Преосвященний владика Мілан та владика Ніл з архіпастирським візитом відвідали парафію с. Анталовці Середнянського деканату, щоб освятити новий храм святого Івана Павла ІІ, Папи Римського.

Новий Храм побудований на територій реколекційного будинку святого Івана Павла ІІ, Папи Римського під Покровом Мукачівської Богородиці, бо наш старий Свято-Покровський храм за часів радянської влади був переданий московському патріархату. У реколекційному будинку за цілий рік, а особливо влітку тривають літні табори для молоді нашої єпархії, котра в першу чергу духовно підбадьорюється та знаходить нових друзів з котрими можна поспілкуватися про Бога. За літній період реколекційний будинок приймає понад тисячу наших дітей та молоді, і слугує майже круглий рік для реколекцій та духовних зустрічей

Преосвященних владик зустрів адміністратор храму о. Василь Кузьма, Голова комісії у  справах молоді Мукачівської єпархії, і дуже багато молоді, котрі мають тижневий літній відпочинок в реколекційному будинку. Архієрейську Службу владикам співслужили 31 священнослужителів. Також отці уділяли Тайну Покаяння. Високопреподобний Петро Павло (Береш) з нагоди освячення храму приніс частичку мощей святого Івана Павла ІІ. Не дивлячись на літню спеку, на дворі продував прохолодний вітер, котрий завжди супроводжував за життя Івана Павла ІІ і немов давав відчути всім вірним присутність між нами великого Святителя.

У своєму архіпастирському слові, Преосвященний владика Мілан розповів історію Ікони Мукачівської Богородиці, котра знаходилася на чернечі горі у Свято-Миколаївському греко-католицькому чоловічому монастирі, котрі також забрали з допомогою сил КГБ православне духовенство московського патріархату. Владика згадав також слова уже покійного митрофорного протоієрея Георгія Федаки, який був послушником монастиря - «Коли прийшла міліція до нашого монастиря, нас всіх погрузили до грузових машин. Ми не знали, чи везуть розстріляти, чи на Сибір»

В часі Літургії владика Мілан уділив ієрейські свячення диякону Івану Кузьмі з с. Кам’янське Іршавського району. Після закінчення Богослужіння владика освятив також «Дорогу Світла» де на 14 стаціях є цитати з воскресних Євангелій та роздуми про Воскресіння.

Прес-служба Мукачівської греко-католицької єпархії