Преосвященний владика Тарас Сеньків освятив престіл у храмі с. Суховоля на Городоччині
  • Втр, 13/10/2015 - 22:45

У неділю 11 жовтня 2015 року, Преосвященний владика Тарас Сеньків, єпарх Стрийський відвідав з пастирським візитом парафію святого апостола Івана Богослова в с. Суховоля Городоцького району, де звершив чин освячення престолу та очолив Архиєрейську Божественну Літургію, яку разом із парохом о. Ігорем Головчаком, єпископу співслужили: ректор УКУ о. Богдан Прах, о. Іван Греділь, протопресвітер Городоцького деканату та інші запрошені священнослужителі.

Звертаючись до присутніх з проповіддю, владика Тарас роздумував над євангельським уривком про любов до ворогів, закликаючи любити ворогів через покору, досконалим прикладом якої є Христос, котрий своєю хресною смертю унаочнив досконалу любов, здатну перемагати ворожі підступи: «Людина є носієм образу і подоби Божої, саме вільна воля уподібнює нас з Творцем. Це образ, на який ми створені, а подоба передбачає його розвиток, що виявляється у відреченні від власної волі задля волі Господньої, а це є покора, виявляючи яку, ми демонструємо любов», - зазначив єпископ.

«Ми сьогодні освятили цей престіл, - продовжив Архиєрей, -  щоб на на ньому приносити безкровну жертву Божої любові, і Божого милосердя для нас. Але це є лише символом того, чого очікує Христос, щоб здійснилося в нашому житті, щоб у нашому серці, як у найвищому престолі, завжди завершувалася жертва примирення, милосердя і любові. Щоб і ми на своєму життєвому шляху вибирали раціональну дорогу, котра не фільтрує Божу волю, чи вона нам підходить, чи ні, але обирали ту дорогу, яку нам вказує Христос – дорогу досконалої свободи. Тому, що той, хто гнівається і ненавидить, є поза Богом».

Далі, преосвященний владика наголосив: «Потрібно, щоб ця досконала свобода від ненависті та гніву, перетворилася на досконале служіння, яке Христос показав служачи нам. Це служіння доброти, милосердя, прощення, виражене в одному слові “смиренномудріє“, або більш зрозумілому нам — “покора”. Бо Бог гордим противиться, а покірним дає благодать».

По завершенні Літургії, єпископ привітав парафіян та гостей храму, а парох о. Ігор Головчак, подякував владиці Тарасу за пастирські відвідини і освячення нового престолу. Завершилося Богослужіння уставним многоліттям, після чого відбулося мале водосвяття та окроплення вірних свяченою водою.