Преосвященний владика Венедикт уділив дияконське рукоположення в Австрії
  • Пон, 28/10/2013 - 15:40

26 жовтня у церкві Святого Марка, що в м. Зальцбург (Австрія), відбулося дияконське рукоположення. За благословення кардинала Кристофа Шенборна, Ординарія для вірних візантійського обряду в Австрії, поставлення у диякони уділив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ. Про це повідомив о. Віталій Микитин, душпастир для вірних візантійського обряду в Зальцбургу (Австрія).

У Божественній Літургії взяв участь Архиєпископ Зальцбурга Алойз Котгассер, протосинкел о. Юрій Коласа, о. Віталій Микитин, о. Андреас Боненбергер. Новопоставлений диякон Джон Рівс є вихідцем із містечка Форт-Нокс (США). Закінчив Інтернаціональний теологічний інституту м. Трумау. Протягом чотирьох років виконує служіння у Візантійському молитовному центрі при церкві Святого Марка.

Під час проповіді на Архиєрейській Літургії владика Венедикт наголосив на важливості служіння Церкві та ближнім. Пригадуючи слова Папи Івана Павла ІІ про те, що світ потребує не так проповідників, як свідків, єпископ побажав новопоставленому дияконові бути таким «свідком і доносити до сердець людей любов до Бога».

Прикрасили Святу Літургію своїм співом семінаристи Східної Колегії м. Айхштетт (Німеччина) і монахи-бенедектинці із «Нідеральтайху», екуменічного монастиря в Німеччині. Новопоставлений диякон рукоположений для Візантійського ординаріату Австрії та служитиме при греко-католицькій церкві Святого Марка (м. Зальцбург)

Джерело: www.ugcc.lviv.ua