Преосвященний Яцек Пиль ОМІ відвідав парафії Кримського Деканату
  • Срд, 15/01/2014 - 00:41

З 5 по 11 січня 2014 року в парафіях Кримського Деканату Одесько-Сімферопольської Дієцезії проходила перша частина канонічної візитації. Канон 396 §1 Кодексу Канонічного Права покладає на єпископа обов’язок здійснювати візитацію діє цезії. Єпископ може це зробити “або особисто, або через єпископа-помічника, або через генерального вікарія”. Зазвичай така візитація має дві частини: спочатку попередня візитація, а потім пастирська. Під час попередньої візитації призначений єпископом священик перевіряє всі необхідні, відповідно до церковного законодавства, документи та діяльність парафії. Це, насамперед, перевірка парафіяльного офісу, а також дотримання літургійних законів у храмі.

Саме така попередня візитація пройла в римсько-католицьких парафіях Криму. Його Преосвященство Яцек Пиль ОМІ  – єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії спільно з канцлером о. Кшиштофом Контеком відвідали парафії в Сімферополі, Севастополі, Керчі, Феодосії, Джанкої, Євпаторії та Ялті.

Окрім передбаченої церковним законом перевірки, ця візитація дала можливість особисто зустрітись із священиками та сестрами, які служать в цьому деканаті. В дружній розмові можна було дізнатись їх думку щодо поточних справ у парафії, а також їх пастирські плани на майбутнє. Тепер всі парафії Криму готові до другої частини канонічної візитації, яку Владика Яцек здійснить упродовж року.

 

На фото: Його Ексцеленція Яцек Пиль ОМІ та настоятель парафії Матері Милосердя о. Едвін Случан-Оркуш біля парафіяльного будинку в Джанкої, АР Крим.