Прес-центр Ватикану про зустріч Папи Франциска з Прем’єр-міністром України Яценюком
  • Суб, 26/04/2014 - 17:45

Прес-центр Ватикану оприлюднив повідомлення про зустріч Папи Франциска з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, яка відбулась у суботу, 26 квітня 2014 року.

Під час щирої розмови, яка є підтвердженням добрих стосунків між Апостольською Столицею та Україною, йшлось про теперішню ситуацію, висловлюючи побажання, щоб усі зацікавлені сторони співпрацювали в конструктивний спосіб, щоб наново привернути політичну та соціальну стабільність в країні в рамках міжнародного права, сприяючи порозумінню між народами у цьому регіоні. Крім того, відзначено особливу роль, яку повинні відігравати Церкви та релігійні організації, як також кожен віруючий, у справі сприяння взаємопошани та злагоди між усіма складовими частинами суспільства. Також заторкнути можливі подальші ініціативи міжнародної спільноти стосовно згаданої ситуації.

Приватна розмова Папи з Прем'єр-міністром України тривала майже 20 хвилин у присутності перекладача.

Після зустрічі з Папою відбулася також розмова Прем’єр-міністра України з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводив архиєпископ Домінік Мамберті, Секретар у справах стосунків з країнами архиєпископ Домінік Мамберті

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va